zum Paradies achtergrond

Sporten

In de prachtige omgeving van Willingen kunt u het gehele jaar door verschillende sporten ontdekken en beoefenen.

Bekijk hieronder het ruime aanbod van de verschillende sportieve activiteiten.

Skipiste UsselnUsseln skipistefamilie piste usseln

3 pistes , leuk voor families met kleine kinderen, en dit op 500 m van Pension Robin Hood

omgeving willingen

Mountainbike routes

Bike Arena Sauerland
In Sauerland is een compleet fietsroutenetwerk aangelegd met meer dan 250 km aan mountainbikeroutes rondom Willingen. Startplaats is Haus des Gastes, waar routeborden staan opgesteld en bikers een passende route kunnen kiezen. Meer informatie over de routes is te vinden op www.bike-arena.de

Routes die vanuit Willingen starten zijn:
Upland Dörfer-Tour nr. 26 - 55 km / 1170 hm
Skisportstätten-Tour nr. 27 - 39 km / 650 hm
Hochheide-Tour nr. 28 - 20 km / 375 hm
Familien-Tour nr. 29 - 21 km / 150 hm
Diemelsee-Tour nr. 30 - 53 km / 925 hm

omgeving willingen

Wintersport

In Willingen vindt u:
- Gondellift met de grootste capaciteit van Duitsland (1.400 m lang), 8-persoons gondels vervoeren 2800 personen per uur
- 18 km geprepareerde pistes in Willingen, Usseln
- Sneeuwkanonnen voor 7.000 m piste
- 7 sleepliften (300 - 1.000 m lengte) en 8 transportbanden (tot 243 m) in Willingen, 3 sleep liften in Usseln
- De langste afdaling in het gehele Sauerland met 2 km
- 8 verlichte pistes in het Upland (waarvan 5 in Willingen en 3 in Usseln)
- Skischolen, kinderskischolen, snowboardcursussen
- Moderne ski-, snowboard- rodelverhuur
- 1.400 gratis parkeerplaatsen vlakbij de liften
- 60 gratis parkeerplaatsen voor bussen
- Computergestuurd betaal- en toegangssysteem, "hands-free" toegang in het totale skigebied Willingen
- Willinger skipas: kies uw eigen tijdkaart; een halve-, hele dag, een weekend, een week of een nachtkaart
- Puntenkaart met 30 of 60 punten, te gebruiken bij de Willinger liften
- "Hands-free"-toegang tot 65 liften in 7 skigebieden3

omgeving willingen

Klimhal Willingen

Indoor klimmen is een populaire sport aan het worden. Je bent niet van het weer afhankelijk. Er zijn mogelijkheden genoeg
om te trainen voor deze fysieke zware belasting. Je kunt je persoonlijke grenzen op een veilige manier testen.
Er zijn 64 verschillende routes van makkelijk tot een fysieke zware klim. Voor de kleintjes is er een speeltuin aanwezig.

omgeving willingen

Zwemmen

Met twee binnen- en twee buitenbaden biedt de in het totaal 1.200 m² grote wateroppervlakte van het Lagune-Zwemparadijs de bezoeker alles wat hij onder natte pret verstaat. Het 32°C warme water in het zoutwaterbad is een weldaad, gevarieerde waterattracties zoals de grotwhirlpool, de waterval, fonteinen, het wildwaterkanaal en bodemsproeiers trekken de bezoekers op magische wijze aan. In het kinderzwemparadijs met moeder-kind-bad en bij de diverse speelmogelijkheden worden alle wensen vervuld. In het aqua-glijbanenpark bieden de reuzeglijbaan (125 m lang), de bredegolvenglijbaan en de blackhole met lichteffecten pret voor groot en klein. Rust en ontspanning belooft de saunaoase met twee binnensauna’s, Iers-Rooms stoombad, sanarium, kristalsauna, Finse blokhuissauna en Ilo-sauna in het buitendeel (gehele jaar door geopend), een douchehuis met verschillende soorten douches, twee rustruimtes en een afkoelbekken binnen en buiten.

omgeving willingen

Kart- en Bowlingcenter Willingen

In de 40 x 60 meter grote hal in het Hoppeckedal vindt u naast de kartbaan ook een bowlingcenter met 4 banen, de bistro “Abrakadabra” en een boogschietbaan met een geheel nieuwe uitdaging; schieten op bewegende schijven. Hierbij wordt op schijven van 33 cm gericht, die uit een werpmachine worden geschoten.

U kunt hier zonder voorkennis na een instructie karten of bowlen. Uw veiligheid is bij ons van essentieel belang. Indoorpret voor de hele familie. Voor de jongste coureurs (vanaf 130 cm lengte) staan kinderkarts met 4,5 pk ter beschikking. Voor de groten en tijdens wedstrijden wordt er met 6,5 pk sterke karts door de hal geflitst.

Vanuit de bistro heeft u een perfect uitzicht op de baan. We maken van uw dag een bijzondere, met veel plezier en afwisseling.

Karten, bowlen, boogschieten, tafelvoetballen, darten en biljarten!

omgeving willingen

Golfbanen Brilon-Winterberg-Scmallenberg

Golfbaan Brilon, ca. 17 km. van Willingen gelegen, is een leuke 9 holes baan gelegen op heuvelachtig terrein bij de mooie stad Brilon. Golfbaan Brilon is ingepast in de natuur en een voorbeeld voor een natuurvriendelijke baan. Bij de ene hole speelt u vanaf de heuveltop het dal in, bij de andere moet u juist vrij steil omhoog spelen zonder dat u de green kunt zien. U krijgt bij het spelen van 18 holes op golfbaan Brilon dus iedere dag een herkansing. Vanaf de baan kunt u genieten van prachtige vergezichten.

Golfbaan Winterberg 9 holes
Golfbaan Schmallenberg 18 holes

Golfbaan Brilon: restaurant, golfshop, driving range en oefen greens.

omgeving willingen

Schaatsen

Het 30 x 60 meter grote ijsoppervlak direct bij het bezoekerscentrum en tegenover het Lagune-Zwemparadijs biedt bijna het gehele jaar door afwisselende ijspret. Op het perfect geprepareerde ijs amuseren zich zowel beginners als ook gevorderden. Schaatsen kunnen ter plekke worden gehuurd. De kleintjes krijgen door de leer-pinguïns die ze kunnen vasthouden, speelse hulp bij de eerste stappen op het ijs. De wekelijkse ijsdisco is met de nieuwste hitsongs altijd een topper. Op afspraak is ook ijshockey en ijsstokschieten mogelijk. De indoor-ijsbaan aan de voet van de Ettelsberg wordt tevens graag voor kunstschaatsen gehuurd. Vanuit het café kan men onder het genot van kleine en grote lekkernijen het mooie uitzicht op de levende drukte op het ijs genieten.

De indoor-ijsbaan is behalve in de periode tussen het einde van de paasvakantie en het begin van de zomervakantie het gehele jaar door geopend.

omgeving willingen

Wandelen

In Willingen vind je optimale mogelijkheden om heerlijk te wandelen. Je kunt kiezen voor eenvoudige wandelingen maar ook voor meer uitdagende wandelroutes. Wandelen in Willingen is een activiteit voor jong en oud. Thema- en familiewandelingen spreken ook kinderen aan terwijl ervaren bergwandelaars juist meerdaagse trektochten opzoeken. Op de wandelkaarten van Willingen staan altijd wandelroutes die bij jou passen. Op deze pagina vind je informatie over wandelen in Willingen.

Willingen heeft 300 km wandelpaden.
Eén daarvan is de 64 km lange Uplandsteig, een pittige route, die op een heel natuurlijke manier aangelegd is en om de gemeente Willingen (Upland) gaat.
Voor routes kijk onder de knop "links" www.routeyou.com.

omgeving willingen

Langlaufen

Langlaufen behoort tot de meest gezonde sporten. Voor alle doelgroepen – soft – fitness – sport – zijn skitochten, klassiek of skating optimale bewegingsvormen voor een gezonde basislichaamstraining. In Willingen zijn er bijna 100 km geprepareerde loipes op hoogtes van 580 tot 843 meter. 6 Loipes hiervan hebben een DSV-certificaat.

omgeving willingen

Wielrennen Fietsen

Enthousiaste racefietsers weten het al lang: het Sauerland en in het bijzonder de regio rondom Willingen gelden als eersteklas gebied voor de liefhebbers van de smalle banden. Vanuit Willingen is het bergachtige Sauerland, waar een goede conditie een must is, toegankelijk. Het Waldecker Land en de Medebacher Bucht bieden licht heuvelachtige routes met lange afdalingen en culturele hoogtepunten zoals de kastelen "Schloss Waldeck" en "Schloss Arolsen". Wielrennners genieten op de "Drei-Seen-Runde" (drie-meren-route) meteen van drie aantrekkelijke meren; de Diemelsee, de Twistesee en de Edersee en dat tijdens één route.